cherith-europe

Het ‘House of Hope’ kinderhuis is een veilige haven voor wezen, een plaats waar ze kunnen opgroeien in een zorgzaam en liefdevol huisgezin.

Zorgen

Het ‘House of Hope’ kinderhuis is een veilige haven voor wezen, een plaats waar ze kunnen opgroeien in een zorgzaam en liefdevol huisgezin. De House of Hope is gebaseerd op een concept voor kleine families met maximaal 15 kinderen.

Het kinderhuis ligt in een klein dorp Meepitiya vlakbij de stad Nawalapitiya in de Centrale Provincie van Sri Lanka. Omdat het huis op een heuvel staat, kan je er uitkijken over groene valleien, een kronkelende rivier, kleine dorpjes en theeplantages op de omliggende bergen. De eerste kinderen kwamen in het kinderhuis in februari 2008

Het kinderhuis heeft twee gebouwen, een voor de jongens en een voor de meisjes, waarin twee medewerkers permanent aanwezig zijn en zorgen voor kinderen.

Een mooie speeltuin werd gebouwd door een Helping Hands team in juli 2007. De faciliteiten van de House of Hope worden ook gebruikt om de arme gezinnen in de omliggende omgeving te helpen.

Diverse sponsors zorgen voor de financiële middelen om het kinderhuis operationeel te houden. Cherith Europe ondersteunt hierbij door het werven van fondsen, het geven van management ondersteuning en door de communicatie met de sponsors