cherith-europe

Cherith Europe richt zich op het verbeteren van omstandigheden voor arme en kwetsbare gezinnen.

Ondersteunen

Cherith Europe richt zich op het verbeteren van omstandigheden voor minderbedeelde en kwetsbare gezinnen in Sri Lanka. Verschillende programma’s worden hiervoor opgezet en uitgevoerd.

Al deze programma’s zijn gebaseerd op de behoeftes die de mensen zelf aangeven. De programma’s worden uitgevoerd door de stichting Cherith Asia, die in Sri Lanka is geregistreerd.

Cherith Asia werkt nauw samen met sociale hulpverleners, religieuze leiders, gramma sevaka’s (lokale leiders) en scholen. Mensen worden geholpen ongeacht hun religie of etnische achtergrond. Ondersteuning in de vorm van noodhulp kan afhankelijkheid creëren. Cherith zoekt daarom voortdurend naar mogelijkheden om mensen te helpen uit de vicieuze cirkel van armoede te komen.

De programma’s die uitgevoerd worden zijn onder meer:

  • Onderwijs – maandelijkse ondersteuning voor minderbedeelde en kansarme kinderen en studiemateriaal voor kleine landelijke scholen.
  • Shoes for Kids – het distribueren aan arme schoolgaande kinderen van schoenen, sokken, rugtassen en andere basisvoorzieningen die nodig zijn voor school. 
  • Voedselbank – ondersteunen van weduwen met kinderen en helping widows with children and kwetsbare gezinnen door het verschaffen van maandelijkse voedselpakketten.
  • Medische zorg – zorgen voor hen die urgente medische zorg nodig hebben. 
  • Onderdak – arme gezinnen helpen om hun bestaande onderdak te verbeteren en / of water en sanitaire voorzieningen te regelen.

Samen kunnen we het verschil maken in de levens van wanhopige mensen! Schrijf ons of doneer direct!